Skip Navigation Links
Uvod
Novosti
Prodaja
Prodavnica
Stručni članci
Članci
SoftverExpand Softver
UslugeExpand Usluge
Oprema
Materijali
Ordinacije
Stomatolog
Zanimljivosti
Forum
Kontakt
Linkovi
O nama

Trebate li motivisati svoj tim? Studija slučaja – dr. Brian Glade 

Želja dr. Briana Gladea bila je pomoć u motivisanju svog stomatološkog tima kako bi postigli bolje rezultate. Očekivanja su bila stvoriti tim koji će biti:

• produktivniji, koji će završavati  svoj posao na vreme
• srećniji i energičniji
• entuzijastičan prema stomatologiji
• i promovisati svoju ordinaciju.

„Motivisanjem“ svog tima, dr. Glade se nadao povećanju mesečne produktivnosti. Dr. Glade pokušao je motivisati tim nudeći im mesečne bonuse, ali to nije bilo tako jednostavno. Uzbuđenje je ubrzo nestalo, iako njegova očekivanja nisu.

Statistika dr. Gladea izgleda ovako:

Mesečni netto promet za 2008. - 75,450$
Mesečni netto promet za 2007. – 74,500$
Mesečni netto promet za 2006. – 75,800$

Iz te statistike lako se da videti kako praksa dr. Gladea stagnira poslednje 3 godine. Nikakve značajne promene nisu se dogodile u praksi, kao npr. dopunski dani higijene, promena u broju novih pacijenata ili promena u broju radnih dana. Povećana zarada u 2008. godini nije bila rezultat njegove strukture bonusa već beznačajnog povećanja ciena. Kada bi revidirali njegove troškove u ordinaciji, videli bi porast koji je nastao zbog bonusa; zbog toga je zapravo netto zarada bila manja nego pre godinu.

Motivisati zaposlene kako bi povećali zaradu

Krajnja destinacija dr. Gladea bila je povećanje produktivnosti..., ali nedostajao mu je „putokaz“ do cilja. Problem nije bio u motivaciji. Članovi njegovog tima dolazili su svako jutro na posao srećni i spremni naporno raditi za njega. Oni jesu želeli povećati produktivnost i zaraditi više novca! U čemu je onda bio problem? Želeli jesu, ali nisu znali kako! Njihov nedostatak znanja dr. Glade je video kao nedostatak motivacije. Svako jutro na sastanku spominjao je istu stvar: „OK ljudi, danas moramo povećati produktivnost.“

            

1. korak
Omogućite članovima tima instrumente i alate koji su im potrebni za kvalitetno obavljanje njihovog posla. To može uključiti zapošljavanje spoljnog konsultanta za menadžment ordinacije, trenera za program za vođenje ordinacije, prodajnog trenera za nove tehnologije od dobavljača stomatološke opreme ili čak izaslanika banke za kredite koji bi demonstrirao najbolji način za komunikaciju o pogodnostima finansiranja.

2. korak
Postavite ciljeve kako bi članovi vašeg tima znali kada su „pobedili“. Sa adekvatnom edukacijom, zaposleni znaju koristiti potrebne alate učinkovitije i uspešnije.

Zajednički postižu ciljeve postavljene za njihovo radno mesto. 

• Zubni higijeničar ima zadati cilj da prepozna moguću potrebu za sredstvom za postavljanje ispuna kod barem jednog pacijenta dnevno. Dr. Glade mu je kupio laserski detektor za zubne naslage kako bi mu pomogao.
• Cilj koordinatora za finansije je kontaktirati tri prethodna pacijenta dnevno radi računa. Naučio je uspešnije koristiti kompjuter kako bi mogao pristupiti podacima.
• Koordinator za zakazivanje termina pacijentima ima cilj  da planira doktoru posete od kojih će zaraditi 3,900$ dnevno. To će povećati njegovu produktivnost za 10%. Naučio je koristiti računar za izračunavanje cena tretmana tako da pacijente može zakazati upravo tako da svaki dan postigne zadati cilj.
• Koordinator za higijenu ima cilj isplanirati zubnom higijeničaru promet od 1,200$ dnevno, koristeći iste tehnike koje je naučio i koordinator za zakazivanje termina.
• Dr. Glade je obučen kako učinkovitije prezentovati preporučljive tretmane svojim pacijentima kako bi povećao prihvatanje istih.

3. korak 

Prepoznajte i proslavite pobedu svakog člana vašeg tima. To se radi svakog jutra na sastanku. Revidirajte ciljeve prethodnog dana svakog zaposlenog i čestitajte mu na dobro obavljenom poslu. Poboljšana statistika u više je navrata pokazala istinu da zaposleni rade za priznanje i za novčanu nagradu.

Zaključak 

Nakon 8 dana od postavljanja nove strategije, završene potrebne edukacije i dostizanja zadanih ciljeva, produktivnost prakse porasla je za 13%...3% više od očekivanog. Jeli to zato što je konsultant „motivisao“ tim dr. Gladea? Ne. Dobri zaposleni su samomotivisani kada sledite 3 koraka navedena gore u tekstu.
 

 

 


REZONANTNA FREKVENCIJA PIEZO ULTRAZVUČNIH APARATA - Dušan Nešić,dipl.inž

ULOGA I ZNAČAJ KAVITRONSKIH NASTAVAKA U TERAPIJI UKLANJANJA SUPRA I SUBGINGIVALNOG KAMENCA - Dušan Nešić,dipl.inž

Sirona Galileos Ortopan 3D - Milan Vilimonović

Hi Tech Dental Office

Kako reagujete na zabrinutost pacijenata

Da li ste spremni za digitalnu radioviziografiju?

Pretražite bazu korisnih linkova...

Kompjuterski vođena implantologija

IS Ordinacija - Softer za vođenje stomatoloških ordinacija i klinika

Primena laserskih tehnologija u stomatologiji

Stomatolozi o virusu A ( H1N1 ) - The Wealthy Dentist San Francisko

Održite rast vaše stomatološke prakse dobrim odnosima s pacijentima Dr. Beverly Lane – studija slučaja

Izgradite odnos sa svojim pacijentom – ko ima za to vremena? Sally McKenzie, CEO

Trebate li motivisati svoj tim? Studija slučaja – dr. Brian Glade

Skip Navigation Links
Copyright Medical Software Team IT Solutions and Services © 2017