Skip Navigation Links
Uvod
Novosti
Prodaja
Prodavnica
Stručni članci
Članci
SoftverExpand Softver
UslugeExpand Usluge
Oprema
Materijali
Ordinacije
Stomatolog
Zanimljivosti
Forum
Kontakt
Linkovi
O nama

Izgradite odnos sa svojim pacijentom – ko ima za to vremena? Sally McKenzie, CEO 

Deset minuta – čak i manje. To je vreme koje većina stomatologa mora utrošiti kako bi sagledali slučaj pacijenta. Imaju 5 minuta  pozdraviti ih i pristupiti im kao brižni i pažljivi te zainteresovati se za pacijente kao za ljude. U narednih 5 minuta pregledaju pacijente, izveste ih o njihovoj dijagnozi i podstaknu ih da slede doktorove preporuke. Da, 10 minuta kako bi prodali vašu brigu, vaš tim i vašu uslugu.

Da  li je čudno što se mnogo stomatoloških timova slabo snalazi u takvim uslovima?  Da li je čudno što mnogi pacijenti odlaze iz ordinacije s osećajem manje važnosti?

Vi i Vaš tim borite se kako bi balansirali pacijentovo iskustvo s konstantnom trkom s vremenom.I frustrirani ste znajući da bi vaša praksa mogla raditi mnogo više. „Moramo edukovati pacijente o našim uslugama.“ „Moramo reći pacijentima koliko smo dobri.“ „Moramo pacijente primiti i otpustiti na vreme.“ „Moramo komunicirati s pacijentima između zakazanih termina.“ „Moramo izgraditi bolji odnos s pacijentima.“ „Moramo privoleti pacijente da se pridržavaju zakazanih termina.“ „Moramo imati veću prisutnost u svakodnevnom životu pacijenata.“ I lista ide dalje i dalje...

A kada biste mogli sve ove potrebe virtualno poslati na sve adrese u svega 5 minuta, i manje? I kada za to ne bi morali potrošiti niti evra? 

Jedna od mojih najdražih mogućnosti je potvrda zakazanog termina putem e-maila ili SMS poruke. Potpuno prilagodljiva poruka poslana je s e-mail adrese stomatološke ordinacije zajedno s kontaktnim informacijama, tako da pacijenti odmah prepoznaju da je poruka poslata od njihovog stomatologa. Ova mogućnost osigurava komunikaciju s pacijentom, a pritom je u potpunosti bez ikakvih troškova za stomatološki tim. Stomatološka ordinacija zna na dnevnom planeru koji su zakazani termini potvrđeni, a koji zahtevaju dodatni follow-up.Brzo je, lako i učinkovito.

Neodlučni ste za korištenje e-maila ili SMS poruka? 

         

Nemojte biti. Činjenica je da većina današnjih pacijenata koriste ove komunikacijske alate rutinski i voleli bi da stomatološke ordinacije potvrđuju zakazane termine koristeći navedene metode. Brzo je, učinkovito i omogućuje im da brzo navedu mogu li zadržati zakazani termin. Naravno, pacijent može odustati od primanja poruka, ukoliko ih više ne želi primati, u bilo kom trenutku. Ovakav sistem ne zahteva od stomatološke ordinacije kupovinu nikakvih dodatnih hardwarea ili softwarea. Sve što vam je potrebno je brzi internet, kao što je ADSL. Moja preporuka je da prestanete pokušavati graditi odnos praksa-pacijent u 10 minuta ili manje, i umesto toga edukujte pacijente o svojim uslugama, kažite im koliko ste dobri, osigurajte da su na stolici u zakazanom terminu i izgradite pozitivan odnos s njima kroz godinu,dve…….
 


REZONANTNA FREKVENCIJA PIEZO ULTRAZVUČNIH APARATA - Dušan Nešić,dipl.inž

ULOGA I ZNAČAJ KAVITRONSKIH NASTAVAKA U TERAPIJI UKLANJANJA SUPRA I SUBGINGIVALNOG KAMENCA - Dušan Nešić,dipl.inž

Sirona Galileos Ortopan 3D - Milan Vilimonović

Hi Tech Dental Office

Kako reagujete na zabrinutost pacijenata

Da li ste spremni za digitalnu radioviziografiju?

Pretražite bazu korisnih linkova...

Kompjuterski vođena implantologija

IS Ordinacija - Softer za vođenje stomatoloških ordinacija i klinika

Primena laserskih tehnologija u stomatologiji

Stomatolozi o virusu A ( H1N1 ) - The Wealthy Dentist San Francisko

Održite rast vaše stomatološke prakse dobrim odnosima s pacijentima Dr. Beverly Lane – studija slučaja

Izgradite odnos sa svojim pacijentom – ko ima za to vremena? Sally McKenzie, CEO

Trebate li motivisati svoj tim? Studija slučaja – dr. Brian Glade

Skip Navigation Links
Copyright Medical Software Team IT Solutions and Services © 2017