Skip Navigation Links
Uvod
Novosti
Prodaja
Prodavnica
Stručni članci
Članci
SoftverExpand Softver
UslugeExpand Usluge
Oprema
Materijali
Ordinacije
Stomatolog
Zanimljivosti
Forum
Kontakt
Linkovi
O nama

Stomatološki materijali


Iz padajuće liste izaberite grupu materijala koja Vas interesuje. Najznačajnije detalje kao i link prema proizvođaču otvaraju se na istoj stranici klikom na ponuđeno mesto.
ASTRA TECH


Veoma pouzdan implantološki sistem koji ne čini samo jedna dobra karakteristika, već više karakteristika objedinjenih i integrisanih sa "prirodom". Ključini elementi za dugoročan uspeh implantata ASTRA TECH su:
OsseoSpeed - više kosti u kraće vreme
MicroThread - biomehanička stimulacija rasta kosti
Conicas Seal Design - snažna i stabilna veza implantat-abutment
Connective Contour - veća površina i volumen mekih tkiva
Više informacija o Astrinom proizvodnom asortimanu možete videti na


http://www.astratech.com


ANKYLOS


ANKYLOS implantni sistem se nalazi u kliničkoj upotrebi od 1987. godine. Kontinuirana istraživanja i unapređenja samog sistema dovela su do veoma dobrih rezultat kako funkcionalnih tako i estetskih. Specijalna površina implanta, veliki izbor pravih i anguliranih abatmenta, konusna konekcija između implanta i abatmenta su razlozi zbog kojih je ANKYLOS jedan od vodeći sistema u svetu.
Nekoliko dobrih razloga za ANKYLOS IMPLANT SYSTEM
Veoma velika pouzdanost protetskog dela
Imediatno opterećenje
Stabilnost mekog tkiva
Visoki kvalitet proizvoda
Ekonomičan concept
Više informacija o Ovom implantološkom sistemu možete videti na


http://www.dentsply-friadent.com


Bredent Sky Implant


Bredent medical u svom asortimanu osim titajumskih implantata,tržištu je ponudio inovativni Zirkon implantat White-Sky,koji ispunjava visoke estetske zahteve pacijenata.Neke od njegovih glavnih karakteristika su: - Visoka primarna stabilnost zbog koštane kondenzacije
- Optimalan nanos u koštanom tkivu
- Jednofazni implantat - potrebna samo jedna operacija
- Mikrostrukturirana površina implantata osigurava odličnu oseointegraciju u kosti i vodi ka dugotrajnom uspehu u zbrinjavanju implantata.
- Meko tkivo se odlično adaptira na implantat. Time se sprečava stvaranje zubnog plaka i smanjuje opasnost od periimplantitisa .
Korenito telo implantata sa samonareznim, cilindričnim dvostrukim navojem, odlično se prihvata kod ugradnje u kost te pruža najbolji primarni stabilitet. Konusni vrh implantata takođe olakšava ugradnju i štiti koštanu strukturu kosti.
Više informacija o Bredentovom asortimanu implantoloških sistema mozete videti na


http://www.bredent-medical.com


STRAUMANN


Straumann je jedan od svetskih lidera na tržištu dentalne implantologije.Više od dvadeset godina kliničkih straživanja rezultirala su jedinstveno dizajniranim implantoločkim sistemom potvrđenim u kliničkoj praksi po najvećim standardima savremene stomatologije.
Funkcionalnost Straumannovih inovacija, čini proizvode ili metode terapije, ostvarljivim na naj naprednijim principima. Sve što Straumann nudi može se sagledati u sledećim principima
- Dizajn implanata za optimalan odgovor tkiva
- Logična komponenta strukture
- Procedure koje su jednostavne za učenje
- Pojedinačna hirurška garnitura
- Uspešan ishod kod bilo koje indikacije
- Slobodan izbor hirurške procedure
- Širok opseg protetskih mogućnosti


http://www.straumann.com


GEISTLICH BIOMATERIALS


GEISTLICH BIOMATERIALS je svetski lider u regenerativnoj stomatologiji, kao i tehnološki lider u regenerativnim procesima u stomatologiji i ortopediji.
Geistlich proizvodi biološke materijale koji se koriste za regeneraciju kosti i mekih tkiva.
Geistlich je svetski lider u regenerativnoj stomatologiji i koristi se u više od 50 zemalja. Ucešće na tržištu Evrope je 33%, na tržištu SAD 25%. Više od 2,5 miliona ljudi širom sveta je lečeno Geistlich proizvodima, a više od 2000 operacija dnevno izvrši se uz upotrebu Geistlich bioloških materijala.
Poslednjih godina Geistlich Biomaterials ostvaruje prosečan godišnji rast od oko 30%. Godišnji promet u 2006. godini je iznosio više od 80 miliona eura. Geislich proizvodi isključivo biološke materijate, tj. svi proizvodi su prirodnog porekla. Geistlich sarađuje sa više od 100 univerziteta i istraživačkih centara širom sveta. Do sada je urađeno više od 500 naučnih publikacija o razvoju i upotrebi Geistlich proizvoda.
Više informacija o Gaistlichovom asortimanu proizvoda možete videti na


http://www.gaistlich.com


NOBEL BIOCARE


NOBEL BIOCARE je vodeća svetska kompanija u pogledu naučno zasnovanih inovativnih rešenja iz oblasti estetske stomatologije. Nobel Biocare je usredsređen da stomatolozima pruži najsavremenija rešenja od korena do krunice, sa svom pažnjom usredsređenom ka pacijentima. Nobel Biocare je one-stop-shop za restorativnu estetsku hirurgiju, koja nudi veliki izbor krunica, mostova i implanata – C&B&I™
C&B&I™ je koncept koji pokriva sve aspekte rekonstrukcije zuba, omogućavajući kako stomatolozima tako i stomatološkim laboratorijama širom sveta da svojim pacijentima ponude prelepe nove zube
Nobel Biocare pruža specijalisticku obuku za svoj kliničko dokumentovan koncept lečenja
Nobel Biocare je svetski lider za stomatološke implante, krunice i mostove bazirane na kompjuterskom modeliranju i proizvodnji - CAD/CAM tehnologiji
Nobel Biocare portfolio za krunice i mostove zasnovan je na jedinstvenoj Procera® tehnologiji, jedinom komercijalno dostupnom procesu za industrijsku proizvodnju individualno oblikovanih krunica, mostova, faseta i suprastruktura
Nobel Biocare uspostavlja trend sa najbržim tempom lansiranja inovacija u stomatološkoj industriji (sinonim za trend i inovaciju u stomatološkoj industriji). Kompanija godišnje ulaže 4- 5% ukupnih prihoda u istraživanje i razvoj
Nobel Biocare je kompanija koja ima preko 2000 zaposlenih širom sveta, sa sedištima u Cirihu, Švajcarska i Geteborgu, Švedska. Proizvodnja se obavlja na četiri proizvodna mesta u Švedskoj i SAD. Kompanija ima svoju prodajnu mrežu u 34 zemlje preko koje ostvaruje 98% svog prometa
Više informacija o asortimanu proizvoda ove kompanije možete videti na


http://www.nobelbiocare.com


IMTEC – MDI Implant


Mini dental implanti su nastali iz težnje da se u slučajevima velike koštane atrofije omogući pacijentima ugodno i stabilno nošenje proteze. Predstavljaju dugovečno rešenje koje daje rezultate odmah.
Indikacije za ovu vrstu implantata su veoma uske, ali i striktno specijalizovane. Svojim malim prečnikom ( 1.8; 2.2 mm), omogućuju ugradnju u ekstremno uske i oštre grebene, kakvi se najčešće javljaju kod pacijenata koji dugi vremenski period nose proteze. Ugradjuju se bez odizanja reza (sem ako je procena hirurga da se mora načiniti rez), a opterećenje neposredno po ugradnji. Reč je o jednodelnim implantima oblika zavrtnja, sa retencionim elementom u obliku kugle, na vrhu. Retenciona kapica koja ide u protezu, u sebi nosi silikonski prsten, koji čini da se proteza po opterećenju nosi bez pomeranja i mogućnosti da ispadne. Minimalni broj implantata po vilici je 3, a optimalni 4.
Više informacija o MDi Implantima možete videti na


http://www.imtec.com


Covidien


Kompanija Covidien (Tyco Healthcare) USA je vodeći svetski proizvođač potrošnog materijala za hirugiju, intenzivnu negu i anesteziju kao i opreme za hirurške sale i jedinice intenzivnog lečenja.
U njenom sastavu nalaze se sledeće vrhunske kompanije:
AUTO SUTURE- stapleri i instrumenti za endoskopsku hirurgiju
SYNETURE (ranije poznat kao US Surgical – Davis & Geck) – šavni materijal za hirugiju iI stomatologiju
VALLEYLAB - elektrohirurški aparati, aparati za ligiranje krvnih sudova, ultrazvučni noževi
MALLINCKRODT - tubusi, kateteri, aparati za grejanje pacijenata i tecnosti
Više informacija o Tycovom asortimanu možete videti na


http://www.tyco.com


Biomet 3I


Biomet 3I je Američka kompanija osnovana pre dvadesetak godina i najveći je Američki proizvođač implantoloških sistema i materijala za regeneraciju kosti.Jedan je od pionira u razvoju biološkog pogona implantata,koji imaju jedinstvenu površinu.Razvojna strategija komanije se bazira na  neprekidnoj kontinuiranoj edukaciji profesionalnog kadra sa snažnom markentiškom podrškom.Ono što je karakteristika sistema  je širok spektar protetskih rešenja koje nudi,uz stalne inovacije. Biomet 3I ima svoju distributivnu mrežu na svim kontinentima uz  stalni rast na tržištu.


http://www.biomet3i.com


Camlog Biotechnologies


Camlog je Švajcerska kompanija koja je osnovana pre jedanaest godina sa sedištrm u Bazelu, i važi za jednog od lidera na tržištu oralne implantologije u svetu. Kao rezultat permanentnog razvoja i inovacija proizvodi ove kompanije su usladu sa najnovijim naučnim istraživanjima i svetskim standardima. Camlog implantološki sistem karakteriše najmanji broj sistemskih komponenti i  jednostavno rukovanje sa njim. Camlog u svojim istrživanjima nastoji da prevaziđe nedostatke konvencionalnih sistema na tržištu verujući u koncept uspeha baziran na sopstvenim istraživanjima.Camlog je svoje proizvodne kapacitete proširio na Nemačku, sa novim proizvodnim pogodonom sa  160 kvalifikovanih stručnjaka, što je osnova za globalno osvajanje tržižta. Danas Camlog se distribuira u preko 40 zemalja sveta.


http://www.camlog.com


Bio Horizons


Bio Horizons je Američka kompanija koja se bavi proizvodnjom implantata i regenerativnih materijala najnovije generacije. Ova kompanija je za veoma kratko vreme napravila veliki bum na svetskom tržištu dentalne implantologije zahvaljući svom razvojnom konceptu i izuzetno pristupačnom cenom. Ona je imala najveći rast u svetu, a njena distributivna mreža se globalno širi na sve kontinente. Svoj koncept razvoja je proširila i na polje takozvane kompjuterski vođene implantologije, okupivši oko sebe veoma eminentna imena svetske implantologije. Kontinuirana edukacija je jedan od osnovnih principa njenog rda, nastojeći sa približi implantologiju kroz osnovnu edukaciju običnom stomatologu.


http://www.biohorizons.com


Sweden & Martina


Sweden & Martina je Italijanska kompanija koja ima tridesetpetogodišnje iskustvo u proizvodnji dentalnih implantata i regenerativnih materijala. Širok je spektar proizvodnih kapaciteta ove kompanije koja svoje polje proizvodnje i razvoja usmerila i na druge grane stomatologije. Na polju dentalne implantologije prisutna je i na drugim kontinentima, jer njen ekonomski koncept je izuzetno prihvatljiv zemljama srednjeg ekonomskog nivoa. Neprestalno ulaže u inovacije sa posebnim asopektom razvoja sopstvenog edukativnog programa. Ima veoma moderno razvijene svoje proizvodne kapacitete i tehnološki ne zaostaje za najrazvijenim svetskim kompanijama. Mnogo pažnje posvećuje i marketingu tako da svake godine organizuje svoj svetski kongres na kome prikazuje svoje novine.


http://www.sweden-martina.it


Zimmer Dental


Zimmer Dental je Američka koropacija koja je deo Zimmer Medicala jednog od globalnih lidera na polju medicine, implantologije i regerativnih materijala. Zimmer je osnovan daleke 1924 godine, sedište kompanije se nalazi u San Dijegiu, a na Evropskom tlu u Varšavi. Svoja predstavništva ima u 24 zemlje sveta, a distributivne centre u preko 50 zemalja. Kompanija je inovativnog karaktera, sa velikim brojem stručnog kadra koji gotovo svake godine izbacuje neki novi proizvod na tržište. Na polju dentalne implantologije poseduje širok spektar rešenja za različite indikacije pa se slobodno može reći da je uvek ide u korak sa vremenom. Regenerativni materijali su ispitani po najstrožim kriterijuma i poseduju visok nivo refernci.


http://www.zimmerdental.com


Septodont


Septodont je Francuska korporacija, koja je od svog osnivanja 1932 godine razvila široku paletu visokokvalitetnih proizvoda za potrebe stomatologa.Zahvaljući inovatnim standardima razvoja i profilu proizvoda Septodont je jedan od svetskih lidera, ne samo u regenerativnim materijala, nego i endodonciji i anesteticima.R.T.R.  (regeneracija resorbirajućeg tkiva), najčešći ß trikalcijum-fosfatni materijal za rast kosti koji pomaže sigurno stvaranje novih koštanih formacija nakon ekstrakcija ili bilo kojeg gubitka kostiju (defekt unutar kosti, sinus lift ...). Postepeno resorbovanje: R.T.R.  oslobađa jone kalcijuma i fosfata što pomaže ubrzanom izrastanju nove koštane formacije. Regeneriše prirodni rast kostiju. Osteokonduktivne mikro i makro porozne strukture potiću rast nove čvrste kosti. Vraća volumen: R.T.R.  obnavlja integritet kosti u roku od 3-6 meseci.

http://www.septodontusa.com


DS Dental


Švajcarska kuća Degradable Solutions je relativno mlada kompanija, koja se za kratko vreme razvila u lidera na tržištu materijala za koštanu regeneraciju. 1999. godine ekspertski tim kompanije, zajedno sa vodećim stomatolozima sa univerziteta Cirih i specijalistima za bio-materijale sa ETH Cirih (tehnološki fakultet), je počeo da razvija novu terapiju, koja bi trebala da spreči stvaranje koštanog defekta (atrofiju koštane mase) nakon ekstrakcije zuba. Prvo je razvijen calc-i-oss, granulat od čistog ß-Tricalciumphosphat-a (ß-TCP) za popunjavanje koštanih defekata. Visoka interkonektivna poroznost i histološki dokazano potpuno resorbovanje, je veoma cenjeno od strane svih korisnika. Potom su uspeli granule da presvuku sa tankim slojem Polylactid-a, čime su dobijene bolje sposobnosti oblikovanja. Rezultat je bio novi proizvod- RootReplica. Upotreba tačne kopije korena, od koštane zamene koja se potpuno resorbuje, zaustavlja krvarenje nakon ekstrakcije i čuva visinu i širinu alveolarnih čašica.
Ova terapija obezbeđuje optimalne preduslove za protetske radove. Najnoviji uspeh je razvoj „Biolinker-a“, aktivator koji obložene granule povezuje u plastičnu masu, koja se naposredno aplikuje špricem u defekt. Pri kontaktu biomaterijala i krvi, biomaterijal očvrsne, postaje mehanički stabilan, ali istovremeno zadržava svoju poroznost. Vremenom se pretvara u koštanu masu.Proizvod je nazvan easy-graft, jer ne postoji lakši način za saniranje koštanog defekta.


http://www.degradable.ch


Skip Navigation Links
Copyright Medical Software Team IT Solutions and Services © 2017