Skip Navigation Links
Uvod
Novosti
Prodaja
Prodavnica
Stručni članci
Članci
SoftverExpand Softver
UslugeExpand Usluge
Oprema
Materijali
Ordinacije
Stomatolog
Zanimljivosti
Forum
Kontakt
Linkovi
O nama

Koncept Kavo HealOzoneKAVO HEALEOZONE ureaj za bezbolno uklanjanje karijesa


Početak rada sa Kavo HealOzonom je čičenje zubne površine putem PROPHYflex nastavka, tada se obavlja vizualna klinička dijagnostika obolelih zuba. Za dijagnozu se koristi uređaj DiagnoDent, koji utvrđuje vrstu karijesne lezije i pogodnost zuba za tretman Kavo HealOzonom, vrednosti do 10 za caklinu i do 30 za dentin omogućavaju uspenu primenu Healozona. HEALOZONE proizvodi ozon iz vazduha koji je u normalnom okruženju, a uz pomo generatora ozona. Nakon upotrebe generator pretvara ozon u kiseonik i ispušta u okolinu.

Tretman


Prilikom primene HealOzona vrši se kratko (10 - 40 sekundii) izlaganje karijesom zahvaene povrine gasom. Prilikom izlaganja gasu zub je obuhvaćen posebno izrađenom sterilnom silikonskom kapicom. Nakon izlaganja, na tretirani zub se stavlja redukujući rastvor koji je zajedno sa kasnijom kućnom primjenom posebne zubne paste, nuan za uspešan tok lečenja.


Kućna nega zuba


Posebna pasta slui za remineralizaciju zubnog tkiva, koje nakon izlaganja Ozonu omekša, pa ga je potrebno ponovo remineralizovati tj. otvrdnuti. Pacijent linom njegom zuba kod kuće 2 puta dnevno čisti zube HEALOZONE pastom i ispira HEALOZONE rastvorom.


Kontrola


Uspenost tretmana se proverava nakon 4-12 nedelja aparatom DiagnoDent koji utvrđuje eliminaciju kariozne lezije. HealOzone se pokazao potpuno učinkovitim za početne stadijume nastanka karijesa.


<< Nazad
Skip Navigation Links
Copyright Medical Software Team IT Solutions and Services © 2017